Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

Siskon puoliso

Voiko siskon puoliso olla opettajana?

Kuka tahansa opettajaksi soveltuva voi olla opettajasi. Ei tarvitse olla mitään sukua vaan voit saada ajokortin vaikka parhaan kaverisi opettamana. Laki muuttui jo 2014 joka sallii kolmen täysin perheen ulkopuolisen opettamisen 3 vuoden sisällä. Eli etsit vain sopivan opettajan joka on vähintään 25 vuotta vanha ja jolla on ollut ajokortti vähintään 3 vuotta. Mopon opetuksessa opettajan tulee olla vähintään 21 vuotta vanha sekä omistaa vähintään mopon tai moottoripyörän ajokortti.

Onkohan nykyään luovuttu 'syö samasta jääkaapista' -ajattelusta? Siis tarkoitan ketkä lasketaan perheen ulkopuolisiksi ja siis lasketaan kolmen opetusluvan kiintiöön kuuluviksi? Onko kokemuksia isä-/äitipuolijuttujen suhteen? Nämähän lasketaan lain mukaan kiintiöön, koska vaikka olisi sama osoite, ei sukulaisuussuhde toteudu...

Ei tarvitse edes kuulua perheeseen, kuka tahansa voi opettaa kenet tahansa. Maksimissaan 3 oppilasta kolmen vuoden aikana.

Nythän tässä ei ole enää ongelmaa. Vaikka ei tuntisikaan ketään, joka voisi opettaa, niin on opetuslupaopettajan välityspalvelukin olemassa.

Tätä ei ilmeisesti siis kovinkaan moni tiedä, mutta opetusluvallahan voi opettaa perheenjäsenten lisäksi 3 täysin tuntematon 3 vuoden sisällä.

Siis jos opetat vaikka kaksi omaa lastasi ja samalla kolme naapurin lasta, jäät periaatteessa plussalle koko hommasta. Koska varmasti kaikki kolme naapuriasi suostuu maksamaan opetuksesta vähintään 500 €. Kyllä kannattaa! Eli vaihtoehtona on laittaa molemmat lapset autokouluun jolloin hinnaksi tulee noin 4000 euroa, tai sitten vähän nähdä itse vaivaa ja selvitä koko hommasta ilman kuluja. Siis jos vain löydät nuo 3 opetettavaa ja he maksavat 500 euroa. Minä ainakin yritä. Eli oppilaat ilmoittautukaas mulle :)