Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

Syventävä vaihe

Onko syventävä hajoittelu suoritettava aina autokoulussa? Meidän kotipaikkakunnan autokoulun hinnat on niin edulliset, että jos syventävä on kuitenkin tehtävä autokoulussa, ei ajo-opetus kotona juurikaan kannata...

On suoritettava. Olisikohan liikenneopettajilla mahdollisuus jonkintyyppiseen opetuslupaopetukseen harjoittelu- ja syventävää vaihetta koskien... Yleensä kyllä kannattaa opetuslupaopetus. Tarjoushinta oli eräältä autokoululta jossakin vaiheessa kaikki vaiheet 1950€ + viranomaismaksut. Jos harjoitteluvaihe maksaa samalla paikkakunnalla 180€ ja syventävä 360€ tienoilla, niin jää tuohon vielä väliä puolisentoista tonnia. Siis hintaa perusvaiheelle. Että siitä voi laskea kannattaako opetusluvalla ajattaminen. Jos ei omasta mielestä kannata, niin autokouluun vain. Oma hommansa se on ja jonkun työ on korttia varten tehtävä. Ilmaiseksi se ei tule.

Millä ihmeen laskukaavalla pääset siihen tulokseen että opetusluvalla opettaminen ei kannata? Syventävä-vaihe maksaa kaikille saman verran, olit sitten ajanut ensimmäisen vaiheen autokoulussa tai opetusluvalla. Syventävän vaiheen hinnat liikkuvat noin 300 eurosta aina 500 euroon asti, riippuen missä päin Suomea sen suoritat. Opetusluvalla säästää silti sen noin tuhannen euroa eikä syventävässä vaiheessa ole mitään opetuslupamoodia. Tästä vaiheistuksesta ollaan ilmeisesti ja toivottavasti pian luopumassa. Tämähän oli ihan keksimällä keksitty rahastuskeino, ei muissakaan maissa vaiheisteta kuljettajakoulutusta.