Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

Kaksi opetettavaa samaan aikaan

Eli saako opettaa kahta samaan aikaan? Toinen olisi oma tytär ja toinen tämän kaveri. Voinko opettaa heidät yhtä aikaa yksin?

Kyllä voit. Yhteen lupaan saat kaksi opetettavaa. Jos opetat taloutesi ulkopuolisia, niin tuo "kolme lupaa kolmessa vuodessa" saattaa tulla jossakin vaiheessa vastaan. Omassa perheessä on mopo/kevari/auto -ruuhkavuodet päällä, joten sain juuri pakettiin viidennen luvan kahdessa vuodessa. Tässä viimeisessä setissä (A1 eli kevari) oli mukana kolme opetettavaa kahdella eri luvalla, kuitenkin samanaikaisesti.

Pystyykö yksi opettaja opettamaan 2 oppilasta samaan aikaan jos opettaja/oppilaat eivät ole kukaan keskenään sukulaisia?

Selvennykseksi tämä vain: B-luokan opetuslupaan voidaan merkitä luvanhaltijoiksi kaksi opettajaa ja kaksi opetettavaa,jos opettaja tai opettajat ovat opetettavan tai opetettavien huoltajia tai lähisukulaisia. Eli voit opettaa kahta tai useampaakin oppilasta yhtä aikaa, mutta eri opetusluvilla. Jos molemmat opetettavat ovat lähisukulaisia, samaan lupaan voidaan merkitä kaksi opetettavaa. Eikös tästä ole em. kolmen A1-kortin luvassa kyse? On todella järkevää opettaa samalla vaivalla (melkein: teorioiden opetuksessa säästää) kaksi oppilasta. Itselläni on kolmastoista opetuslupa menossa. Aloitin kylläkin jo vuonna 2009, jolloin kaikki oli vielä halpaa... Kyllä ovat maksut nousseet huimasti jo noistakin ajoista.

Asumme Espoon Matinkylässä. Meidät löytää mm facebookista lisäämällä etunimmeni sukunimemme Tapiovaara. Jos sinulla on opetuslupa, niin ota yhteyttä. Opetus voidaan toteuttaa samanaikaisopetuksena tai yksi kerrallaan. Nuorempi opiskelija täyttää 18 vasta vuoden päästä.