Tietosuojaseloste

Kun käytät meidän palveluita, luovutat tietoa meille. Tämän tietosuojakäytännön tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään mitä tietoja keräämme, mitä teemme niillä tiedoilla ja miksi keräämme niitä. Koska tämä on tärkeää, toivomme sinun lukevan tämän tietosuojakäytännön huolellisesti. Muistathan että jos luot käyttäjätilin palveluumme, voit koska tahansa hallita käyttäjätilisi tietoja "omat asetukset" -sivulta.

Tietosuojallasi on meille suuri merkitys, joten käytäthän hieman aikaa tutustuaksesi meidän tietosuojakäytäntöihin. Jos sinulla tulee kysyttävää, voit ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

 Tietosuojakäytäntö

Yhteenveto

Kun jaat henkilötietojasi kanssamme, käytämme niitä esimerkiksi:

  • Tarjotaksemme sinulle sähköisiä palveluitamme 
  • Tarjotaksemme sinulle parempaa sisältöä
  • Parantaaksemme palvelumme laatua
  • Estääksemme palvelumme väärinkäyttöä
  • Käsitelläksemme tilauksia

Keräämme ja saamme tietoja eri lähteistä

  • Keräämme tietoja sinulta itseltäsi, esimerkiksi jos rekisteröidyt palveluumme tai tuotat palveluun sisältöä
  • Kolmansien osapuolien tarjoamista verkkopalvelun analyysityökaluista
  • Teknisesti palvelun käytöstäsi, esimerkiksi katsomasi sivut ja sisällöt

     

  • Emme kerää postituslistoja emmekä harrasta sähköistä suoramarkkinointia
  • Emme luovuta tietojasi meidän yhteistyökumppaneille markkinointitarkoituksissa
  • Saatamme luovuttaa keräämiämme tietoja kumppaneillemme ainoastaan perustelluissa tarkoituksissa esimerkiksi ​palveluidemme toteuttamiseen osallistuville tahoille

Evästeet ja muut mahdolliset seurantamenetelmät

  • Käytämme evästeitä jotta voimme seurata ja analysoida palveluidemme käyttöä
  • Palvelumme voivat sisältää kolmansien tahojen evästeitä sekä ns. yhteisöliitännäisiä

Oikeus saada tieto siitä, miten ja mitä henkilötietoja käsittelemme:

  • Sinulla on mahdollisuus tarkastaa henkilörekisterissä olevat itseäsi koskevat tiedot näissä ehdoissa alempana annettuja ohjeita noudattaen
  • Tietojasi säilytetään niin kauan kuin se on tarpeellista tässä tietosuojakäytännössä määriteltyihin tarkoituksiin
  • Kerromme lisää oikeuksistasi alempana

 

 Takaisin ylös

  Keräämämme tiedot

Keräämme henkilötietoja sinun itsesi antamina sekä palvelun kautta teknisten ratkaisuiden avulla.

Itse antamasi tiedot

Keräämme henkilötietoja joita itse annat meille, esimerkiksi kun luot käyttäjätilin, luot sisältöä, osallistut kilpailuun, teet tilauksen tai olet yhteydessä asiakaspalveluumme.

Näitä tietoja ovat:

  • Käyttäjätunnus
  • Sähköpostiosoite
  • Suostumukset tai kiellot
  • Nimi
  • Tilauksiin liittyvät tuotetiedot kuten tuotteen nimi
  • Palautteet ja kommentit
  • Kilpailuihin ja kyselyihin liittyvät vastaukset
  • Luomasi sisällöt kuten tekstit tai kuvat
  • Käyttäjärooli (oppilas tai opettaja)

Rekisteröitymisen lisäksi voit halutessasi luoda palveluun käyttäjäprofiilin tai muun ilmoituksen jossa kysymme näitä tietoja:

Opettajan ilmoitus

  • Opettajan tarjoama opetus korttiluokkaan
  • Hintatieto tarjotulle palvelulle
  • Kuvaus
  • Opetuskaluston tietoja
  • Sijainti

Opettajan profiilissa kysymme

  • Paikkakunta
  • Onko teoriakoe suoritettu
  • Korttiluokka
  • Halukkuus opettaa myös muita
  • Hintatieto tarjotulle palvelulle

Oppilaan profiili

  • Nimimerkki
  • Etunimi
  • Omistaako jo jonkin ajoluvan
  • Ajoluvan jonka aikoo suorittaa
  • Sijainti

Keräämme näitä tietoja jotta voimme tarjota paremman käyttäjätkokemuksen. Voit koska tahansa poistaa luomasi profiilin tai käyttäjätunnuksen tarjoamillamme työkaluilla jotka löydät palvelun etusivulta kun olet kirjautuneena sisään. 

Tiedot joita keräämme kun käytät palveluamme

Keräämme teknisin ratkaisuin tietoja kun käytät palveluitamme. Esimerkiksi kun saavut palveluumme tai selaat tiettyjä sivuja palvelussamme.

Näitä tietoja ovat

  • IP osoite
  • Tietoja miten käytit palveluamme esimerkiksi miten kauan viivyit palvelussamme
  • Sijaintitietoja
  • Tietoja päätelaitteestasi esim. sen tyyppi, käyttöjärjestelmä ja versio.
  • Evästeet

Tietoja jotka saamme kolmansien osapuolten järjestelmistä

Saatamme käyttää kolmannen osapuolen analysointityökaluja.

Analytiikkatyökalut joita käytämme ovat esimerkiksi Google Analytics tai Matomo. Näillä palveluilla keräämme edellä mainitussa osiossa listattuja tietoja. 
Jos yhdistät käyttäjätilisi jonkin sosiaalisen median tilin kanssa, esimerkiksi Facebookin, tai kirjaudut sisään Facebook -tilinsi avulla, saamme käyttäjätietoa (käyttäjätunnus, sähköpostiosoite, käyttäjän kuva) kyseisestä käyttäjätilistä. 

 Takaisin ylös

  Miten käytämme keräämiämme tietoja

Käytämme palveluista keräämiämme tietoja tarjotaksemme, suojataksemme, ylläpitääksemme ja parantaaksemme palveluitamme. Voimme myös käyttää keräämiämme tietoja tarjotaksemme sinulle räätälöityä sisältöä, kuten käyttäjätystävällisempiä sivunäkymiä

Jos loit käyttäjätilin palveluumme, saatamme näyttää käyttäjänimesi palvelussamme. Jos olet yhteydessä meihin, keräämme tietoa jotta voimme ratkaista sinun mahdollisia palvelumme käyttöön liittyviä ongelmia. Saatamme käyttää sähköpostiosoitettasi informoidaksemme meidän palvelusta kuten esimerkiksi mahdollisista käyttökatkoista tai esimerkiksi jos tilaamasi palvelun käyttöaika on loppumassa.

Käyttämällä sivustomme kommentointiominaisuuksia tai esimerkiksi luomalla palveluun sisältöä, luovutat tietojasi myös muille palveluiden käyttäjille. Kaikki tällaiset tiedot ovat oletusarvoisesti julkista tietoa, eikä näillä tavoin luovutetuilla tiedoilla ole yksityisyysolettamaa. Palvelun muut käyttäjät voivat sisällöstä riippuen halutessaan muokata, kommentoida tai välittää tämän tyyppisiä tietoja. Tällaiset tiedot (esimerkiksi nimimerkit tai kommentit) voivat säilyä Palvelussa myös asiakassuhteen päättymisen jälkeen.
Käsittelemme henkilötietoja tarkoin valittujen yhteistyökumppaneidemme palvelimilla monessa maassa, jolloin serverin sijainti voi olla oman asuinmaasi ulkopuolella. 

Saatamme käsitellä henkilötietojasi myös seuraavissa tarkoituksissa:

  • Käyttäjätilin luominen
  • Tuotteen toimittaminen
  • Palvelun toimittaminen, ylläpitäminen, suojaaminen tai personoiminen
  • Viestinnässä liittyen palveluihimme kuten esimerkiksi ilmoittaminen käyttökatkoista.
  • Liiketoiminnan kehittämisessä ja suunnittelussa
  • Käytettävyyden varmistamisessa ja väärinkäytöksien tutkimisessa.

Emme ole vastuussa kolmansien tahojen tai muiden käyttäjien itsenäisesti suorittamasta henkilötietojen käsittelystä.

 Takaisin ylös

 Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Henkilötietoja voidaan luovuttaa ainoastaan perusteltuja käyttötarkoituksia varten, kuten esimerkiksi palvelun toteuttamista varten.

Luovuttamisessa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia henkilötietolainsäädännön vaatimuksia. Tietoja voidaan luovuttaa Palveluiden toteuttamiseen osallistuville tahoille, kuten sähköpostipalveluiden tarjoajille

Kerättyjä tietoja voidaan luovuttaa myös tietojen analysointiin. Voimme tarvittaessa luovuttaa käyttäjän tietoja toimivaltaisten viranomaisten esittämien vaatimusten edellyttämällä, voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla tavalla, tai Palveluiden Käyttöehtojen noudattamisen valvomiseksi ja varmistamiseksi sekä Palveluiden turvallisuuden takaamiseksi.

Tietoja voidaan luovuttaa mahdollisen yrityskaupan, ulkoistuksen tai liiketoimintakaupan yhteydessä tai muuhun taloudelliseen yhteenliittymään liittyen näiden osapuolille. Voimme luovuttaa käyttäjän tietoja myös muille kolmansille osapuolille, mikäli käyttäjä on antanut siihen suostumuksensa.

Maksupalveluiden tarjoajat

Käytämme verkkokaupoissamme maksupalvelun tarjoajia kuten esimerkiksi Paypalia tai Paytrailia. Jokaisella maksupalvelun tarjoajalla on erillinen, heidän oma tietosuojakäytäntönsä toimiessaan henkilötietojen käsittelijöinä. Paypal transaktiot ovat Paypalin oman tietosuojakäytännön alaisia.

Evästeet ja seurantamenetelmät

Käytämme evästeitä ja muita vastaavia teknisiä seurantatekniikoita:

  • Tunnistaaksemme päätelaitteita
  • Kehittääksemme Palveluita edelleen
  • Seurataksemme ja analysoidaksemme Palveluiden käyttöä
  • Parantaaksemme Palveluiden laatua sekä käytettävyyttä
  • Tarjotaksemme suosituksia

Eväste on seurantatekniikka jota käyttää lähes kaikki verkkosivustot. Eväste on tekstitiedosto joka sisältää yleensä nimettömän ja yksilöllisen tunnisteen. Palvelu voi sisältää myös kolmansien osapuolten, kuten seurantapalveluiden, ja mainosverkostojen evästeitä. Kolmannet osapuolet saattavat asettaa evästeitä päätelaitteellesi Palveluiden käytön aikana.

Evästeiden estäminen

Käyttäjä voi halutessaan tyhjentää tai estää evästeet ja muun seurannan selaimen tai laitteensa asetuksista. Käyttäjät, jotka eivät halua tallentaa evästeitä heidän laitteelleen voivat Palvelun käytön aikana tai ennen Palveluiden käyttämistä vaihtaa selaimen asetuksista selaimensa kieltäytymään vastaanottamasta evästeitä (ns. ingocnito tai private browsing-asetus). Puhelimien ja tabletti-laitteiden osalta käyttäjä voi säätää laitteensa ja sovellusten asetuksia seurantaominaisuuksiin liittyen.

Huomaa että evästeiden ja seurannan poistaminen käytöstä voi vaikuttaa Palveluiden toimivuuteen.

Palvelumme voivat sisältävät myös ns. yhteisöliitännäisiä, kuten Facebookin tai Googlen Tykkää ja/tai Jaa-painikkeen. Liitännäiset on sulautettu osaksi Palveluitamme, mutta niiden toiminnallisuus ja sisältö tulevat kolmannelta osapuolelta. Osa yhteisöliitännäisistä voi myös mahdollistaa kolmansien osapuolten kerätä tietoa Palveluiden käytöstä, mikäli käyttäjä on kirjautuneena kyseiseen palveluun. Jos käyttäjä on kirjautunut ulos tai jos käyttäjällä ei ole kyseisen palvelun käyttäjätiliä, käyttäjän selain/laite lähettää rajoitetumpia tietoja.

Hyödynnämme Palveluidemme yhteydessä kolmansien osapuolten tarjoamia työkaluja kerätäksemme ja hyödyntääksemme myös ei-henkilökohtaisia tietoja. Myös seuranta- ja analyysipalvelut, kuten Google Analytics tai Matomo käyttävät evästeitä. Kolmansien osapuolten palveluihin sovelletaan näiden omia tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja, eikä vastaa näiden toimijoiden tietojen keräämisestä tai käsittelystä ml. evästeet ja muut seurantatekniikat sekä linkit.

 Takaisin ylös

Henkilötietojen käsittely ja rekisterien suojaaminen

Henkilötietojen käsittelijät

 henkilöstö voi käsitellä henkilötietoja kulloinkin voimassaolevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Tietoja käsittelevät vain erikseen määritellyt henkilöt yrityksen ohjeistuksen mukaisesti.

Voimme käyttää ulkopuolisen tahon teknistä käyttöliittymää tallennettujen tietojen avaamiseen.
Käyttäjän henkilötietoja voidaan jakaa tällaisten palveluntarjoajien ja kolmansien osapuolten kanssa vain siinä laajuudessa kuin se nähdään tarpeelliseksi Palveluiden ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Valitsemme tarkasti palveluntarjoajat ja varmistamme sopimuksien avulla, että henkilötietoja käsitellään soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Tietojen siirto kolmansiin maihin

Emme siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. 

Tarkastus- ja kielto-oikeus

  • Käyttäjällä on oikeus tarkastaa  henkilörekisterissä olevat itseään koskevat tiedot. 
  • Käyttäjän tulee lähettää pyyntö rekisterinpitäjälle alla mainituilla tavoilla. Pyynnöstä tulee selvitä tarkasti mistä tiedoista ja verkkopalvelusta on kyse. 
  • Tietojen välittämisestä voidaan periä korvaus, jos edellisestä tietojen pyynnöstä ja toimituksesta on kulunut alle vuosi.

Käyttäjällä on oikeus pyytää käyttäjää koskeva virheellinen henkilötieto oikaistavaksi, poistettavaksi tai täydennettäväksi rekisteristä, mikäli tieto on henkilötietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta vanhentunut, virheellinen, tarpeeton tai puutteellinen.

Käyttäjällä on oikeus poistaa omat henkilötietonsa. Käyttäjä voi halutessaan poistaa käyttäjätunnuksensa jolloin kaikki siihen liittyvä henkilötieto poistetaan. Osa tiedoista vois säilyä tietyn ajan esimerkiksi palvelun varmistamiseen tarkoitetuissa varmuuskopioissa joita poistetaan automaattisesti tietyllä viiveellä. 

  Tietoturva

Estämme luvattoman pääsyn tietoihin joita säilytämme: 

  • Palvelumme jotka sisältävät henkilötietoja ovat suojattu SSL tekniikalla.
  • Pääsy tietoihin joita säilytämme palvelimillamme on rajoitettu ainoastaan niille tahoille joiden on päästävä tietoihin jotta palvelumme voi toimia. Pääsy on rajoitettu vain tietyille henkilöille yrityksessämme sekä sopimusyhteistyökumppaneillemme. 
  • Palvelimet joilla säilytämme henkilötietoja ovat suojattu standardien mukaisesti teknisillä menetelmillä joita ovat esimerkiksi; palomuuri, salasana, tietokannan kryptaus sekä pääsynhallinta.
  • Huolehdimme myös siitä että tiedot joita säilytämme ovat varmuuskopioitu ja palautettavissa tarvittaessa.
     
  • Raportoimme verkkosivuillamme potentiaalisista tietoturvauhista jotka voivat vaikuttaa säilyttämiemme henkilötietojen turvallisuuteen. 
  • Tietoturvarikkomuksien sattuessa saatamme ilmoittaa asiasta myös suoraan käyttäjille. 
  • Saatamme myös tarvittaessa väliaikaisesti sulkea palvelumme tietojen turvaamisen vuoksi. 

Tietojen säilytys

Säilytämme käyttäjän tietoja kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti ja vain niin kauan, kuin on tarpeen.

Jos käyttäjä ei tilaa palveluita tai kirjaudu palveluun, käyttäjän henkilötiedot poistetaan sivustolta 12 kk jälkeen siitä hetkestä kun käyttäjän edellinen aktiivinen käyttäjäistunto on päätynyt.  

Palveluiden keskustelupalstoille sekä julkisiin palautteisiin voi jäädä näkyviin käyttäjän nimimerkki ja siihen liittyvä käyttäjän tuottama sisältö myös asiakassuhteen päättymisen jälkeen. 
Joitakin käyttäjän tietoja voidaan säilyttää myös kirjanpito-, viestintä-, tai muusta pakottavasta lainsäädännöstä johtuen kyseisen lain mukaisesti myös asiakassuhteen tai muun henkilötietojen käsittelyperusteen päättymisen jälkeen.

Käyttäjän tietoja säilytetään myös palvelun varmuuskopioissa jotka poistetaan automaattisesti tietyn ajan jälkeen.

Tämän tietoturvaselosteen voimassaolo

Tämä tietoturvaseloste on voimassa tämän verkkosivuston osalta josta vastaa poislukien palvelut joilla on erillinen tietoturvaseloste ja jotka eivät sisälly tähän tietoturvaselosteeseen. Tietoturvaselosteemme ei ole voimassa palveluissa jotka ovat jonkin toisen yrityksen tarjoamia kuten sivustot jotka linkittävät tälle sivustolle. Tietosuojakäytäntömme ei kata muiden organisaatioiden tai yritysten tietoturvakäytäntöjä, jotka voivat käyttää evästeitä, pikselitunnuksia ja muita tekniikoita mainoksiensa tarjoamisessa.

Muutokset tietosuojakäytäntöön

Tietosuojakäytäntömme voi muuttua ajoittain. Kun teemme muutoksia tietosuojakäytäntöön, sinun on hyväksyttävä uudet käytännöt, kun kirjaudut palveluun seuraavan kerran. Emme vähennä tämän tietosuojakäytännön mukaisia oikeuksiasi ilman suostumustasi. Ilmoitamme kaikista tietosuojakäytäntömuutoksista tällä verkkosivustolla.

Rekisterinpitäjä

Päivitetty: 25.05.2018
Päivitetty tieto: Vaihdettu 6 kk -> 12 kk käyttäjätunnuksen säilyttämisessä

 Takaisin ylös

Yhteydenotto

Ota yhteyttä