Teoriakoe vaikeutuu 1.7.2018 jälkeen Lue lisää muista uudistuksista

Ajokortti kaverin opettamana

Tiesitkö että kaverisi, tai vaikka täysin tuntematon henkilö joka ei ole sinulle sukua, voi opettaa sinulle ajokortin. Uusi lakimuutos (tuli voimaan 2014) mahdollistaa sen että kuka tahansa opettajaksi soveltuva, voi antaa henkilöauton-, mopon tai moottoripyöräkortin opetuksen.

Jos kaveripiirissäsi ei ole sopivaa opettajaa, voit löytää sopivan opettajan vaikka näiltä sivuilta. Päätät itse kuka sinut opettaa ja keskenään sovitte mitä opetus sinulle maksaa. Opetusluvalla ajokortin voi siis saada todella edullisesti. 

Opetusluvan hankkiminen ei ole vaikea juttu. Katso tästä tarkemmat vaiheet opetusluvan saamiselle

Opetusluvan saamisen kriteerit

Henkilöautokortin opettamiseen tarvitaan vähintään 25 vuoden ikä. Lisäksi opettajalla tulee olla B-luokan ajokortti vähintään 3 vuotta. Mopokortin opettajan täytyy olla 21 vuotta ja omistaa vähintään mopo-, tai moottoripyöräkortti. Lue tarkemmin opetusluvan hakemisesta

Opetusluvan teoriakoe

Aivan ensimmäiseksi opettajan tulee läpäistä opettajan teoriakoe. Opetuslupahakemusta ei voi jättää jos teoriakoetta ei ole suoritettu hyväksytysti. Lue lisää opetusluvan teoriakokeesta.

Mistä löydän itselleni sopivan opettajan tai oppilaan?

Jos haluat ajaa ajokortin opetusluvalla eikä kumpikaan vanhemmistasi tai kukaan lähisukulaisistasi voi sinulle sitä opettaa, ilmoittaudu näillä sivuilla oppilaaksi. Ilmoittautumalla oppilaaksi voit löytää sinulle sopivan opettajan, tai sitten et. Ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään.