Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

Kelikamerat

Tiehallinnon kelikameroiden avulla voit tarkaa esimerkiksi tulevan ajoreittisi säätilannetta tai ruuhkatilannetta. Kelikamerat näyttävät säätilan juuri sillä hetkellä kun kameran kuva on otettu. Kelikameroiden kuvista näet mahdolliset ruuhkat sekä liikennemäärät eri tieosuuksilla. Kuvan lisäksi näet tien- ja ilman lämpötilatietoja jotka lähetetään kelikameran lähimmältä sääasemalta tietyin väliajoin. Kelikamerakuvia voit myös selata taaksepäin, jos kiinnostaa mitä tieosuudella tapahtui aikaisemmin. 

Liikenneviraston kelikameroita on ympäri Suomea noin 800 ja määrä kasvaa. Osa kameroista välittää videokuvaa, mutta toistaiseksi suurin osa kameroista lähettää pysäytyskuvia noin 10 minuutin välein. Teknisistä ratkaisuista johtuen kaikki kelikamerat eivät välttämättä aina ole päällä tai voivat näyttää viivästynyttä kuvaa.

On hyvä muistaa että Kelikameroiden toimivuus riippuu monesta eri tekijästä. Kun tarkastelet kameran välittämää kuvaa, muista katsoa kameran yhteydessä näkyvä aikaleima (päivämäärä ja kellonaika) josta voit päätellä onko kameran ottama kuva tuore vai vanha. 

Hälytyslista

Pelastustoimi julkaisee jatkuvasti tiedotteita saamistaan hälytyksistä ympäri Suomea. Hälytyslista paljastaa kohdat tieliikenteessä jotka saattavat olla onnettomuuden takia ruuhkaiset. Hälytykset ovat esimerkiksi tyyppiä "Rakennuspalo", "Palohälytys", "Tulipalo", "Öljyvahinko" tai "Tieliikenneonnettomuus".