Opetusluvan hinta

B-kortin hinta opetusluvalla laski 1.1.2014 lähtien. Vuoden 2014 alusta poistuivat pakolliset autokoulutunnit kuljettajaopetuksen perusvaiheesta. Tämä laski ajokortin (henkilöautokortti) hintaa opetusluvalla hankittaessa noin 650:llä eurolla. B-kortin saa opetusluvalla noin 900 euroa edullisemmin verrattuna autokouluopetukseen. Myös mopokortin hankkimisen kulut opetusluvan avulla putosivat noin 160:lla eurolla. Kaksipyöräisen mopon pakollinen muutoskatsastus maksoi noin 60 euroa ja turvallisuustunti autokoulussa noin 100 euroa, nyt nämä molemmat eivät ole enää pakollisia.

Tiesithän että opetusluvalla voit opettaa myös perheen ulkopuolisia jotka eivät ole lähisukulaisia. Nykyisten säännöksien mukaan voit opettaa 3 perheen ulkopuolista kolmen vuoden sisällä. Jos haluat säästää ajokortin hankkimisen kuluissa ja päästä ehkä jopa plussan puolelle, kysele mahdollisia lisäopetettavia tuttavilta tai jätä opettajan ilmoitus rekisteröitymällä opetuslupa.net -sivustolle.

Ajokortin hankkiminen opetusluvalla tulee edullisemmaksi. Opetusluvan hintaan liittyy useita eri kuluja, alla näet listan kuluista:

Mistä opetusluvan hinta koostuu?

Ohessa taulukko johon on listattu opetusluvan keskimääräisiä kuluja ja vertailu autokouluopetukseen.

Kulu

EUR

Kulut tutkintomaksuista, suoritit kortin sitten autokoulussa tai opetusluvalla:  
Ajokorttilupahakemus 40,00
Lääkärintodistus 0-50,00
Kuvat ajokorttiin 15,00
Ajokoe ja teoriakoe 65,00 + 31,00
   
Yhteensä 151,00 - 201,00
Opetusluvan muut kulut  

Opetuslupahakemus

30,00
Opettajan teoriakoe 31,00
Tarvikkeet (peili, kolmio, jarrupoljin) 130,00
Jarrupolkimen asennus 200,00
Katsastus 45,00
Ajoratamaksu (liukasrata) 100,00
Polttoaine 100 *
Muut kulut yhteensä 636,00

Kaikki opetusluvan perusvaiheen kulut yhteensä

837,00 EUR

Vastaavasti B-kortin perusvaiheen kulut autokouluopetuksessa keskimäärin: 1600 EUR

Säästö opetusluvalla 

763 EUR

Taulukossa olevat hinnat ovat arvioita, esimerkiksi autokouluissa hinnat vaihtelevat 1400 - 1900 euroon. Mukana laskelmissa ei ole syventävän vaiheen eikä harjoitteluvaiheen kuluja. Syventävä- ja harjoitteluvaihe maksavat yhtä paljon autokoulussa tai opetusluvalla perusvaiheen suorittaneelle.  

* Polttoainekuluissa on huomioitu se että perheessä opetettava saa ajaa myös yhteisiä reissuja esim. kauppaan tai mökille jotka muutenkin ajettaisiin.

 

 

22 kommenttia

Käyttäjän Vierailija kuva

Ehkä kuitenkin nuo bensakulut yleensä voi unohtaa, koska tuleehan niitä välttämättömiäkin ajoja muutenkin joihin opetuksen voi yhdistää.

Käyttäjän Ansku kuva

Ei oikein voi laskea kaikkia polttoaine kuluja opetukseen kuuluviksi, meillä ainakin tehdään kauppareissut ym. muut ajot, joita muutenkin tulisi päivittäin.

Käyttäjän Mige  kuva

Paljonko pensa kulut suurinpiirtein olisivat, jos autoa käyttää ainoastaan opetukseen?

Käyttäjän Jussi kuva

30*8l=240 l polttoainetta. Itse opetin 3 lastani. Ajoivat puoli vuotta lähes kaikki perheen ajot 22000km/v. Erillisiä ajoja ei ollut kuin pari tuntia. Olihan se vaikeaa istua autossa vaimonkin kauppareissut, vaan ajotaito kyllä tenavilla kehittyi . Oli kaikkea keliä ja hirviä ja poroja jäniksistä puhumattakaan. Kokivat lähes kaikki mahdolliset tilanteet. Pidän parempana kuin autokoulua.

Käyttäjän Jyrki kuva

Omat kokemukset opetuslupaopetuksesta (2 kpl) ovat hyvät, ensinnäkin tuli päivitettyä omat 25 vuotta vanhat tiedot perusteellisesti, omaan ajotapaan ja asenteisiin tuli muutoksia joutuessani toimimaan opettajana. Teoriaopetuspakettiin tehtiin oppilaiden kanssa "opetussuunnitelma" joka vedettiin läpi suunnitelman mukaan. Ajo-opetustunteja tuli 100-150/oppilas joka on huomattavasti enemmän kuin autokoulussa. Suurin osa ajoista oli ns. hyötyajoja joten polttoainekustannukset eivät ole merkittävä osa. Lisäksi sosiaalinen puoli, vähän alle 18-vuotias alkaa jo pikkuhiljaa ottamaan etäisyyttä vanhempiinsa ja nyt saatiin kahden kesken istua tuntitolkulla autolla ja jutella muutakin aivan kuten normaali ajotapahtumassakin seurustellaan muiden matkustajien kanssa. Omat syyt miksi lähdin opettamaan opetusluvalla perustuivat edellämainittuihin asioihin.

Käyttäjän Suokaa anteeksi... kuva

...neuroottinen pikkumaisuuteni "enää"-sanaa kohtaan, mutta siinä ei kuulu olla n-kirjainta lopussa.

Käyttäjän teoria kuva

Teoriat menee opetussuunnitelman mukaan kotona silloin kuin aikaa on. Ei se ainakaan meillä mitään maksanut, mutta toki ottaa oman aikansa. Omatoimisesti nettiharjoitteluiden avulla, niistä on hyötyä. Autokoulun hinnassahan teoriat on jo mukana.

Käyttäjän Tienestiin pääsee kuva

Ensimmäisiä kuluja ei voi laskea, koska ne tulee jokatapauksessa maksaa autokoulussakin. Polttoainettahan ei kulu laisinkaan koska opetettavahan ajaa niitä ajoja joita muutenkin autolla ajettaisiin. Ajoharjoitteluradalla ei kannata käydä, se järjestyy ilmaiseksi talvella kunhan lupa haetaan ajoissa, kuten myös se pimeässä ajaminen. Opettaa lastensa lisäksi kolme lasten kaveria, niin johan pääsee vielä tienaamaankin. 300-400 voi rohkeasti pyytää opetuksesta, jolloin opetuksesta saa reippaan tonnin joka selvästi kattaa kaikki kulut. Huomioikaa myös että opetusluvalla opetettaessa ei ole turhia teoriatunteja yms. joutavuuksia. Tutkintoon pääsee kunhan E100 lomake on täytetty oikeen, loput nuoret osaa hakea netistä jos ei muuten kokeita läpäse. Eli järkevä opetuslupa opettaja tienaa noin tonnin puhdasta rahaa!!!

Käyttäjän Toinen isä kuva

jyrkillä erittäin hyvät pointit tuossa yllä - ja saavat minunkin harkitsemaan juuri samaa menettelyä.

Teinin kanssa kun ei tule tuota kanssakäymistä ainakaan liikaa joten ihan hyvä jos jossain asiassa isä nähdään vielä "tarpeellisena kaverina".

Käyttäjän Opettaja-isä kuva

Olemme tyttären kanssa aloittelemassa ajo-opetusta (B-kortti) opetusluvalla ja oman selvitykseni mukaan tuo 1800€ sisältää vain autokoulun ajo- ja teoriatunnit. Sen päälle tulee kaikki em. viranomaismaksut, joten opetusluvalla säästö on suurempi kun edellä mainittu. Autokoulujen hinnoissa saattaa tietysti olla eroja mutta tuo 1800€ oli tingitty tarjous jonka sain. Olisikin mielenkiintoista kuulla miten paljon hinnat mahdollisesti vaihtelevat. Tämä hinta oli 50km Helsingistä.

Käyttäjän Octopussy kuva

Ehdottomasti kannattaa jälkikasvu opettaa liikenteeseen itse,autokoulut kyllä opettaa mukavasti hienoja fysiikan lakeja,mutta oikeasti tienpäällä tulee tilanteita joita ei edes siellä koulussa opeteta(esim.auton alle jääneen loukkaantuneen eläimen lopettaminen/hoitaminen,niin,se on totta sekin).Opetetaanko autokoulussa ,esim:öljyn tarkastus,tai auton tankkaus,tai ilmanpaineittetten tarkistus renkaista? EI.

Käyttäjän Vierailija kuva

Miksi tossa opetuslupa maksuissa lukee liukasrata maksu 100e.. eikö se tule vasta autokoulussa käytävän syventävän vaiheen aikana?

Käyttäjän hz kuva

Bensiini kulut riippunevat siitä, kuinka paljon opettaja ja oppilas suorittavat ajoja opetuslupa-autolla ja myös auton kulutuksesta. Yllä oleva arvio kuluista (100e) on luultavimmin laskettu käyttäen keskimääräisesti kuluttavaa perusautoa ja minimimäärällä ajotunteja.

Käyttäjän Minä kuva

Perusvaiheessa tulee jo käydä liukasrata harjoituksia ajamassa yksi tunti eli 50 min. Tulisi myös olla demot auton pysähtymismatkan osituksesta ja nopeuden vaikutus jarrutusmatkaan!

Käyttäjän ei pihalla - radalla! kuva

Auton polkimet eivät ole liikkeen tuottamaista varten, paitsi nimenomaan "pihalla" olevien lainsäätäjien, sekä muutamien muiden mielestä?

Polkuautot erikseen!

Kyseessä on kuitenkin B-kortti, jonka omistaja saa luvan kuljettaa henkilö- ja pakettiautoa. Olettaen, että radalla olevan kommentoijan autossa on "sivistyneempi", ei siis polkuvaihteisto, ei ko. autolla saa opettaa Suomessa "polkuauton" b-ajokorttia. Edellä esiintuodusta johtuen ko. kommentti on täysin laillisesti paikkansa pitävä.

Joudummeko siis laskemaan opetusluvan kustannuksiin käsivaihteisen auton ostosta- ja jälleenmyynnistä, sekä -kuluista aiheutuvat kustannukset nykyisen lainsäädännön puitteissa, kun puhumme totta? Kyllä.

Onko b-kortin keskeinen tehtävä opettaa kytkimen polkemista, vai ajamista - siinäpä kysymys?

Kommentoi