Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

Miten opettajan lisäsivupeili pysyy pakkasessa !!??

Help ! Suurena esteenä ajamiselle on, kun sivupeili irtoaa, ei enää' pakkasella pysy paikallaan .Sivupeili on kahdella muovilenksulla kiinni auton sivupeilissä, alkoi tippua, kun pakastui. Onko teillä vinkkejä ? Nippusidettä kokeiltu, tarranauhaa, mutta se onneton putoaa vaan..

En nyt ymmärrä miksei pysy, eihän kumilenksut kylmässä kutistu. Mulla ja varmaan muillakin ne peilin lenksut säädetään ekaa kertaa peiliä asennettaessa kokeilemalla niin niin tiukalle, että lisäpeilin pystyy just ja just "nitkuttamaan" sivusta paikoilleen. Ja työntyyhän ne lisäpeilin varren ohjuripykälät sen oman peilin molemmin puolin oikein ? Voisin tietty laittaa videoklipin JuuTuubiin tuosta asennuksesta kun sanallisesti näitä on vähän hankala ymmärrettävästi selittää ;)

Meillä oli myös kumilenksullinen lisäpeili, jonka lenksut perstuivat ajan myötä. Vaihdoin viime talvena tämän peilin alkuperäisen yläreunaan kiinnitettävään pienempään malliin. Tämä osoittautui oikein mainioksi ratkaisuksi. Pysyy varmasti ruuvilla puristettuna kiinni. Ei ole myöskään sitä vaaraa, että ajokokeen reputtaisi sen takia, että lisäpeili osui pysäkoidyn auton peiliin... Näinkin on joskus käynyt. Sillä ajokokeen uusinnan hinnalla olisi hankkinut useammankin pikkupeilin. Mutta alkuperäiseen ongelmaan liittyen, ainut keino on varmaan yrittää kiristää kumilenksut todella tiukalle. En muista ko. ongelmaa ilmenneen meillä käytössä olleella lisäpeilillä. Mutta suosittelen lämpimästi tuon väliaikaisesti pysyvästi ruuvattavan lisäpikkupeilin hankintaa. Hintaa taisi olla viitisentoista euroa...

Toinenkin pojista läpäisi ekalla kerralla inssin uuden vuoden aaton aattona. Eli jostain syystä kaksi vuotta sitten Volvossa ja nyt Citikassa pysyi tuo perinteinen kumilenksumalli kyydissä koko ajan. Joskus annoin olla vaikka ajelin yksinäni työmatkoja, toisinaan taas irrottelin kun sen saa vaivattomasti ujutettua pois ja taas takaisin paikoilleen kumilenksujen säätöihin koskematta.