Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

Opetusluvan teoriakoe ja ajokoe

Suoritetaanko opetuslupa teoriakoe ja ajokoe autokoulussa? Onko näille jokin kiinteä hinta vai määrääkö autokoulut hinnat itse?

Ei opetusluvan teoriakoetta tai ajokoetta suoriteta autokoulussa, vaan teoriakokeen suorituspaikassa jonka järjestää Ajovarma Oy. Toimipisteitä on ympäri Suomea. Teoriakokeeseen voit harjoitella vaikka ajokoe.fi -palvelussa. Autokoulussa saat ainoastaan näihin valmentavan koulutuksen.

Opetuslupaopettajan teoriakoe tehdään tietokoneella, siinä on 20 sanallista ja 50 kuvakysymystä. Sanallisissa saa olla max. 3 väärin, kuvissa 8. Ensi vuoden alusta sanallisia on 30 ja läpimenoraja sama. Hinta on 28€/kerta. Ajokoetta ei ole.

Meneekö teoriakoe uusiksi, kun aloittaa uuden oppilaan kanssa ensi kesänä, vaikka nykyinen, suoritettu, teoriakoe on voimassa vielä kaksi vuoteen 2016.

Saman kolme vuotta on open teoriakoe voimassa, vaikka lakia joiltakin osin rukataankin 1.1.2014 alkaen. Ei hätää asian suhteen eikä tarvitse tehdä uutta koetta kuin sitten vasta kun edellisen voimassaoloaika umpeutuu...