Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

pimeällä ajo

Minä kuukausina voi antaa hyväksytysti pimeän ajon opetusta? Onko tätä määritelty tarkasti missään?

Minä kuukausina voi antaa hyväksytysti pimeän ajon opetusta ja missa paikassa voi aja

Pimeällä ajamisen opetusta voit antaa loka-maaliskuussa. Tutkintoon pääsyn edellytys se on joulu-helmikuun aikana suoritetuissa ajotutkinnoissa. Paikallinen tutkari voi myöntää luvan tarvittaessa muulle ajankohdalle, eli käytännössä vain huhtikuulle tai syyskuulle. Kesäkuukausille ei lupaa voida myöntää.

Pimeäopetuksen näyttöihin sopivin paikka on suljettu/rauhallinen alue tai tienosa. Ajoneuvojen on mahduttava kohtaamaan sekä ohittamaan toisensa. Näyttöihin tarvitset toisen auton kuljettajineen. Pimeällä ajamisen soveltavan osan voit suorittaa missä vaan pimeällä tienosalla, jossa pääsette harjoittelemaan valojen käyttöä kohtaamistilanteessa.

"Kesäkuukausille ei lupaa voida myöntää." Tästä pitikin itsekin kysyä, talvikuukausina se on edellytys ja huhti/syyskuussa luvanvaraisia. Mutta nuo mainitut kesäkuukaudet (touko-elo) mietityttävät, koskeeko tuo kesäkuukausien kielto vain maastossa tehtyä harjoitusta vaiko myös simulaattoria?

Rajoitus ei koske simulaattorilla annettavaa opetusta. Simulaattoriin voi mennä vaikka juhannusaattona, tosin hinta voi olla enemmän kuin tuo perinteinen 120 € / 50 min. Kannattaa hoitaa pimeät perinteisesti ja KUNNOLLA. Säästö on huomattava, mutta takuulla oppilas saa enemmän kuin autokoulujen käyttämästä ratti+poljin-peliautomaatista.

Tarkoitukseni on aloittaa nuoren opettaminen ajamaan B-korttia toukokuun aikana, vaan joudummeko odottamaan lokakuulle pimeällä ajoa, kun sen opettaminen on pakollista. Eli voiko nuori saada kortin aikaisintaan lokakuulla, jos haluamme välttää simulaattorilla ajoa?

Pimeällä ajon opettamisen voi jättää myös autokoulussa opetettavaksi. Eli tällöin suoritetaan harjoitteluvaiheessa, joten kortin kyllä saa, vaikkei pimeällä ajoa olisikaan suoritettuna. Tämä sääntö koskee siis vain kesäaikaa. Jos inssiin menee joulu-helmikuun aikana, tulee olla suoritettuna. Syys ja huhtikuussa taas omanlaiset säännöt, jossa lupaa haettava tutkinnon vastaanottajalta

Ihme autokoululobbari tämä joka minua alkoi neuvomaan. Tajuaiskohan tuo Moviaa edustava hanskaanvetäjäjä,sitä että simulaattorilla saa kouluttaa 365 päivää vuodessa, 12 kuukautta ja liikenneopettajan tunnit päälle

Kyseinen firma on kyllä nykyään niin huonossa maineessa . Konkurssipesässä vaihdeltiin vähä tehtäviä että pysytään velkasaneerauksessa. www.HANKKIKAA OPETUSLUVAT.com

Jos haluaa pimeällä ajon suorittaa syyskuussa, keneltä lupa tähän kysytään? ei siis simulaattoriin

Jos haluaa pimeällä ajon suorittaa syyskuussa, keneltä lupa tähän kysytään? ei siis simulaattoriin

Tutkinnon vastaanottaja päättää välikauden pimeänajon hyväksymisistä. Katsastuskonttorille siis!

Pitääkö pimeäajo siis suorittaa, vasta harjoitteluvaiheessa autokoulussa?