Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

Saako äiti opettaa, vaikka en asu kotona?

Saako äitini alkaa opettamaan minua opetusluvalla b-korttiin, kun en asu samassa taloudessa? Olen juuri muuttanut pois kotoa! Joku sanoi, että saa opettaa jos asun opiskelun takia muulla paikkakunnalla, mutta kun en opiskele!?

Kannattaa käydä paikallisella poliisiasemalla kysymässä heidän kantaansa asiaan. Eli tätä asiaa koskien pykäliä tulkitaan eri tavalla vähän paikasta riippuen. Joka tapauksessa 19.1.2013 voimaantuleva uusi laki poistaa tässäkin asiassa tulkinnanvaraisuudet, koska opettaja ja oppilas eivät tarvitse enää yhteistä perhetaustaa edes historiallisessa mielessä :-)

Kuopion poliisilaitos kertoi että Ei ole eri käytäntöjä poliisilaitosten välillä opetusluvan myöntämisessä. Poliisi hallinto on laatinut ohjeen koko valtakuntaan mitä noudatetaan. Eli suora vastaus kysymykseen saako äiti opettaa: EI SAA.

Minä opetan opetusluvalla toisella paikkakunnalla asuvaa tytärtäni. Eli kyllä saa. (opetus alkanut viime kesänä)

Nyt kun ajokorttilakiin tulee tammikuun aikana voimaan astuvia muutoksia, pitäisi käsittääkseni tämän olla mahdollista. Eli enää ei tarvitsisi asua samassa taloudessa opettajan kanssa saadakseen ajaa kortin opetusluvalla.