Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

Teoriatunnit jos opetusluvalla?

Olen aikonut hakea opetuslupaa tyttärelleni mopo-korttia varten. Jäin miettimään täytyykö tyttäreni käydä nuo teoriatunnit kuitenkin autokoulussa vai riittääkö että hän itse opiskelee ja käy vain sitten suorittamassa tuon kokeen?

Tarkennus edelliseen. En siis hae opetuslupaa tyttärrelleni vaan hankin itselleni tuon opetusluvan ;-) ...mutta täytyykö tyttäreni käydä autokoulun teoriatunneilla, jos opetan häntä käytännössä ajamaan liikenteessä ja hallitsemaan mopon käytön?

Hei, Kyllä tyttärenne tulee käydä sitten virallisessa teoriakokeessa. Mutta autokouluun ei kummankaan tarvitse mennä. Eli vaikka opetusluvalla opetattekin niin samat ehdot kortin saamiseksi kuitenkin on tutkinnon osalta.

mutta tarviiko käydä teoriaTUNTEJA erikseen mopokoulussa? vai voiko oma vanhempi pitää myös teoriatunnit?

Minun käsittääkseni mopokortin hankkiminen ajo-opetusluvalla on tehty kannattamattomaksi. Itse ainakin jäin käsitykseen että sekä oppilaan että opettajan pitää käydä autokoulussa teoriatunneilla, jotta voi hankkia kortin ajo-opetusluvalla. Sama systeemi tulee myös B-korttiin 2013.

Justiinsa pari kuukautta sitten hoidettiin nuoremman pojan mopokortti opetusluvalla. Hintaa viraomaislupinensa kaikkinensa kertyi kyllä noinkin himpun yli 200 ekua, mutta olihan se kuitenkin edukkaampaa kuin paikallisten autokoulujen yli 400 euron "tiukat tarjoukset" Ainoa pakollinen autokouluosio oli ns. turvallisuustunti, jolle molempien piti osallistua yhdessä. Hintahaarukka tuolle oli kysellessäni 80- 150 euroa; valittiin tietty tuo edullisin :-)

mites teidän opetuslupa-asia etenee? Oletko saanut jo vastauksen kysymykseesi ja paljonko mopoa varten opetusluvat maksoivat?

Mites ne teoriatunnit jos ihan autokortin meinaa suorittaa opetusluvalla? Pitääkö ne suorittaa erikseen autokoulussa?

Ei pidä teoriaa opiskella autokoulussa vaan opetusluvan haltija opettaa sekä teorian että käytännön. Ajokortin ns. kakkosvaiheen joutuu kuitenkin suorittamaan autokoulussa sitten 1½ - 2 vuoden päästä ykkösvaiheen ajokortin saannista.

Tarvitseeko opetusluvalla mopokorttia hankittaessa tehdä autokoulun inssi?

olla opetusluvalla tulee täydellisiä kuljettajia ilman teoriaa ja ajokin on mitä sattuu. Eihän äiti tai isä osaa ajaa itsekään mopolla.

Ainakin parempia kuin puolinukuksissa nuokkuvista nuorista autokoulun teoriatunneilla... Jos et itse osaa kaksipyöräistä opettaa tai yleensä hallitse opettamista, niin ei kun autokouluun vaan! Suurin osa opetuslupaopettajista hoitaa opetuksensa sellaisella asenteella ja taidolla, ettei paremmasta väliä. Kaikki eivät tietenkään siihen kykene ja heidän lapsilleen autokoulu on ainut oikea paikka...

teoriatunneilla??? Tai pitänyt niitä??? Turha selitää mitään,ajosta tai opetuksesta. 400 mopokorttia opettettuna ei yhtään hyllättyä käs. koetta. Revi siitä." Ainakin parempia" no huh huh.

Olisihan se aivan hullua, jos ammattiopettajan opeilla tulisi mopon käsittelykokeesta hylsy. On se niin helppo, jos vähänkin osaa jotain opettaa. Ja luulisi tuolla opetusmäärällä olevan jo ammattiylpeyttä jättää opetuslupaopetus omaan arvoonsa. Näyttää siltä, että opetusluvan asemaa ollaan tulevaisuudessa vahvistamassa entisestään. Kuvittelisin, että tässäkin asiassa uudistusta miettivä työryhmä ottaa oppia ulkomailta.

just saatiin tyttären "teoriatunnit" täyteen hihihihii, koht kokeeseen pääsee tyttö!!