Sivustolle rekisteröityminen on suljettu sivuston teknisen alustan päivityksen ajaksi. Lue lisää

Voimassaoleva opetuslupa

Minulla on kesäkuun loppuun (2013) voimassaoleva ajo-opetuslupa, sillä opetin poikaani v. 2011. Tyttäreni täyttää huhtikuussa 2014 18 vuotta, ja ajokorttiuudistuksen myötä saisin alkaa opettaa häntä tämän vuoden huhtikuussa. Täytyykö minun suorittaa kaikki kokeet uudestaan vai voinko opettaa nyk. luvalla vaikka se umpeutuu (jatkuuko siis ns voimassaoloaika), kun opetus aloitettaisiin huuhtikuussa?

Poliisin myöntämä opetuslupasi ei ole enää voimassa, mutta suorittamasi opetuslupaopettajan teoriakoe on voimassa 2v. Sen avulla voit anoa uutta opetuslupaa ennen tuon 2v umpeenmenoa. Ei sen ole enää väliä, jos se teoriakokeen virta loppuu, opetusluvan voimassaolo ratkaisee.

Nyt on vielä niinkin, että jos opetuslupaopettajan teoriakoe oli voimassa uuden lain tultua voimaan, sai kolmannen vuoden kaupan päälle. Näinollen esim. helmikuussa vuonna 2011 suoritettu koe on voimassa helmikuulle 2014. Siispä ko. teoriakokeella voi opettaa jopa helmikuussa 2015 18v täyttävää... Kunhan vain hakee opetusluvan ennen teoriakokeen voimassaolon umpeutumista.